Ervaringen

Onze docenten en leerlingen hebben allemaal eigen ervaringen met het praktijkonderwijs van Pro College. Lees hier over die ervaringen met Pro College Wijchen.

Docent aan het woord

Ser ten Haaf is docent bij Pro College Wijchen. Hij vertelt wat hem aanspreekt in het praktijkonderwijs en waarom het prettig werkt op locatie Wijchen:

“Ik heb lang in het basisonderwijs gewerkt en in die doelgroep had ik steeds de meeste binding en de grootste klik met leerlingen die het om wat voor reden dan ook wat moeilijker hadden.

Ik wilde juist voor hen wat betekenen en hen op een of andere manier verder helpen. En dit niet alleen op leergebieden, maar veel meer op sociaal–emotioneel gebied. In Wijchen is daar volop ruimte voor. Er heerst hier een sfeer van rust, duidelijkheid naar de leerlingen toe en een cultuur waarin iedereen elkaar respecteert en waardeert. Leerlingen krijgen hier de kansen die ze nodig hebben.”

Leerling aan het woord

Leerlingen vertellen wat ze fijn vinden aan het onderwijs op Pro College Wijchen:

Fleur, Klas 1
“Ik vind het leuk en gezellig op school met veel vriendinnen. Ik voel me ook veilig op school. En de school is lekker dichtbij”

Mai, Klas 4
“Ik vind het fijn dat ik bijna altijd rustig kan werken op school, maar soms is het ook onrustig en dan mogen de docenten wel iets strenger zijn. Hier in Wijchen vind ik het rustig en het voelt veilig”