Ervaringen

Onze docenten en leerlingen hebben allemaal eigen ervaringen met het praktijkonderwijs van Pro College. Daarnaast werken bedrijven graag met onze leerlingen. Lees hier over de ervaringen met Pro College.

Docent aan het woord

Docenten in het praktijkonderwijs zijn positief over hun werk.

Ser ten Haaf – praktijkdocent op Pro College Wijchen:
“Ik heb lang in het basisonderwijs gewerkt en in die doelgroep had ik steeds de meeste binding en de grootste klik met leerlingen die het om wat voor reden dan ook wat moeilijker hadden. Ik wilde juist voor hen wat betekenen en hen op een of andere manier verder helpen. Dat kan in het praktijkonderwijs. Hier werken we met kleinere klassen, waardoor het contact tussen docent en leerling net wat intensiever is. Daardoor is het ook mogelijk om directer betrokken te zijn bij de ontwikkeling van een kind.”

Joyce van Driel – AOV-docent op Pro College Bemmel:
“Het mooiste aan dit vak vind ik de groei die je samen met de leerlingen maakt.”

Leerling aan het woord

Leerlingen vertellen wat ze fijn vinden aan het onderwijs bij Pro College.

Wendy, klas 1:
“Ik verveel me op school niet. Ik heb altijd iets te doen en hoef niet stil te zitten.”

Cyan, klas 1:
“Ik vind het leuk op school, want ik ben veel bezig met mijn handen.”

Nakia, klas 1:
“De docenten helpen je als je hulp nodig hebt.”

Wissal, klas 1:
“Het is altijd gezellig op school en als je iets niet snapt, word je meteen geholpen.”

Kees, klas 3:
“Ik vind het Pro College een leuke en fijne school, het is altijd gezellig! Het is ook rustig op deze school, omdat er weinig leerlingen op zitten en daardoor krijg je meer hulp met dingen die je niet goed lukken, dat is wel fijn.”

Melroy, klas 3:
“Wat ik het fijnst vind is dat we niet de hele tijd theorie hebben maar ook praktijk. We hebben ook veel stage en dat is fijn want dan leer je hoe het is om bij een bedrijf te werken.”

Bedrijf aan het woord

Bedrijven waarderen de stagiaires van Pro College door de positieve instelling en de bereidheid om bij te leren.

Van der Valk – Gerrit-Jan van Toren:
“Stagiaires van Pro College hebben iets meer begeleiding nodig dan stagiaires uit het ROC en MBO. Maar daar staat tegenover dat leerlingen uit het praktijkonderwijs over het algemeen meer waardering uitspreken naar ons toe. Ze zijn positiever ingesteld. Met tachtig procent van de stagiaires die wij uit het praktijkonderwijs binnenkrijgen, gaat het goed. Sommigen bieden we een leerlingencontract aan: een interne opleiding op ROC-niveau, in een aangepast tempo.”

Wheels2drive – John Bongers:
“De stagiair hier maakt bromfietsen schoon, doet kleine onderhoudsbeurten, helpt de showroom indelen. Je moet hem af en toe bijsturen, maar ik ben erg tevreden. Hij heeft zeker toekomst in de branche, al zit de economie momenteel in zwaar weer. Maar als iemand zelf graag wil, zijn er kansen.”

Lastechniek Vermeulen – Dennis Haman:
“We werken al jarenlang met leerlingen van Pro College. Als ze technisch goed zijn en graag willen, kunnen het hele goede lassers worden. Zoals de jongen die we nu hebben; die bieden we een leerwerkplek aan. Het zijn jongens die graag met hun handen werken en dat ook goed kunnen. Dat worden dé vakmensen van de toekomst.”