29 november 2019

Pro – VMBO symbioseklas

Vanaf schooljaar 2020/2021 zullen het Pro College Nijmegen en Het Rijks vmbo campus hun krachten gaan bundelen in een symbioseklas Pro/vmbo-basis. In deze samenwerking geven het Pro College Nijmegen en Het Rijks vmbo campus vorm aan een onderwijsaanbod voor (toekomstige) brugklassers die vmbo basis potentie hebben, maar voor wie de overstap naar het voortgezet onderwijs nog net te vroeg komt om deze potentie volledig waar te kunnen maken.

De klas is er voor leerlingen die een onderwijsomgeving nodig hebben, die oog heeft voor mogelijkheden en die een steuntje in de rug nodig hebben om deze mogelijkheden waar te maken. Met deze nieuwe klas in het Nijmeegse onderwijslandschap kunnen we ervoor zorgen dat de leerling op het best passende niveau zijn of haar schoolcarrière doorloopt.

Leerlingen van de symbioseklas gaan hun lessen volgen op de locatie Pro college Nijmegen. Deze lessen worden verzorgd door docenten van Het Rijks vmbo en het Pro College. In de flyer staat meer informatie.

Schermafbeelding 2019-11-29 om 10.14.19