21 maart 2018

Succesvolle Pro College Werkmarkt

Op dinsdag 6 maart jl. heeft alweer onze vijfde Werkmarkt plaatsgevonden met als thema: ‘SAMEN sterk aan het WERK.’

De inhoud van de avond was dit jaar anders dan de afgelopen jaren. We hebben het programma meer interactief gemaakt om de leerlingen de kans te geven aan werkgevers te laten zien wat ze doen op school.  Het accent lag op de ‘dialoog.’

Tijdens het eerste deel van de avond hebben de leerlingen zich vanuit de verschillende sectoren op een fantastische wijze gepresenteerd aan de bedrijven. Dit deden zij samen met de praktijkvakdocenten. Tevens was er een ‘walking dinner.’ Bedrijven konden bij de verschillende sectoren diverse heerlijke hapjes nuttigen, uiteraard voortreffelijk verzorgd door collega’s en leerlingen van de sector horeca. Tevens was er een workshop gericht op ‘hoe presenteer ik me bij werkgevers.’ Daarna hebben de leerlingen en ouders onder begeleiding van de mentoren de stands van de bedrijven bezocht om informatie te krijgen over de werkzaamheden en mogelijkheden binnen de bedrijven en sectoren. De leerlingen hadden naast hun cv een visitekaartje gemaakt met vermelding van hun kwaliteiten waarover ze met werkgevers in gesprek zijn gegaan. Het was bijzonder om te zien dat er leerlingen waren die tijdens deze avond zelf hun nieuwe stage geregeld hadden! We hebben enthousiaste reacties gehad van standhouders, leerlingen, ouders, collega’s en overige genodigden.

DSC00833