Ervaringen

Onze docenten en leerlingen hebben allemaal eigen ervaringen met het praktijkonderwijs van Pro College. Lees hier over die ervaringen met Pro College Boxmeer.

Docent aan het woord

Joyce van Driel geeft Algemeen Vormend Onderwijs (AVO) bij Pro College Boxmeer. Ze vertelt wat haar het meeste aanspreekt in het praktijkonderwijs:

“Het mooiste aan het praktijkonderwijs vind ik de groei die je samen met de leerlingen maakt. Het zijn vaak kleine stapjes, maar voor de leerling zijn dat hele grote stappen. De twinkeling in hun ogen die je dan ziet, geeft mij een goed gevoel. Leerlingen in leerjaar 1 willen graag leren en ze willen vooruit. De stappen die we samen met hen maken geven mij voldoening in mijn vak. Daar komt bij dat we in Boxmeer een enthousiast team hebben dat graag vooruit wil. Wij staan als docenten altijd voor elkaar klaar. We voelen ons samen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze leerlingen en van de school.”

Leerling aan het woord

Leerlingen vertellen wat ze fijn vinden aan het onderwijs op Pro College Boxmeer:

Wissal, Klas 1c
“Het is altijd gezellig op school en als je iets niet snapt, word je meteen geholpen.”

Farah, Klas 1c
“Je hebt altijd iets te doen en hoeft niet stil op je stoel te zitten.”

Mike, Klas 1c
“Ik vind het leuk op school want praktijkonderwijs is werken met handen en dat vind ik heel erg leuk. Je bent in beweging.”