Leerlingen

Bij Pro College Boxmeer sta je als leerling centraal. We zorgen voor een positieve omgeving, waarin je jezelf helemaal kunt ontwikkelen. We besteden veel aandacht aan de praktijk, zodat we je goed voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Individueel Ontwikkelingsperspectief Plan

Wij vinden het belangrijk dat je als leerling doet waar je goed in bent, zodat je met plezier een vak leert waar je trots op kunt zijn. Daarom besteden we in ons onderwijs veel aandacht aan jouw individuele kwaliteiten. Dat doen we bijvoorbeeld door te werken met een Individueel Ontwikkelingsperspectief Plan. In dit plan kun je zelf aangeven wat je wilt leren op onze school en waarom. We maken het leren in dit plan concreet, door samen met jou doelen te formuleren. Een voorbeeld daarvan is: “Ik wil de komende zes weken beter leren samenwerken met anderen.” Het leerproces wordt daardoor duidelijker en leuker.

Praktijk in Boxmeer

Vanaf klas 4 volg je een praktijkopleiding, waarvan je een certificaat of diploma haalt. Bij Pro College Boxmeer kun je kiezen voor de praktijkopleidingen Detailhandel, Horeca en Facilitair. In het splinternieuwe schoolgebouw oefen je zoveel mogelijk vaardigheden in een levensechte omgeving. Je kunt ook kiezen voor een praktijkopleiding op een van de andere scholen van Pro College.

Onze begeleiding gaat verder

We vinden het belangrijk dat het goed met jou gaat, ook als je van school bent. Daarom volgen we jou nog een paar jaar als je onze school al hebt verlaten. We bellen je dan twee keer per jaar om te vragen hoe het gaat en waar je werkt.