Ervaringen

Onze docenten en leerlingen hebben allemaal eigen ervaringen met het praktijkonderwijs van Pro College. Lees hier over die ervaringen met Pro College Bemmel.

Docent aan het woord

Nico van Dam geeft Algemeen Vormend Onderwijs (AVO) bij Pro College Bemmel. Hij vertelt waarom hij voor het praktijkonderwijs heeft gekozen:

“Binnen het praktijkonderwijs is er een grote diversiteit aan leerlingen met een bijzondere ondersteuningsbehoefte. Deze leerlingen begeleiden en ondersteunen tijdens hun leerproces is zeer waardevol. Leerlingen zien groeien van kind naar jong volwassene, die zelfredzaam en trots zijn op hun werk, dat maakt het praktijkonderwijs zo mooi. Bovendien biedt de locatie Bemmel een rustige en veilige plek om buitenschoolse opdrachten uit te voeren.”

Leerling aan het woord

Leerlingen vertellen wat ze fijn vinden aan het onderwijs op Pro College Bemmel:

Harry, Klas 3
“Ik heb liever een kleine school dan een grote school, daardoor wordt ik niet afgeleid en kan ik me beter concentreren.”

Frans, Klas 3
“Ik vind het fijn dat je hier goed kan leren en ook extra hulp krijgt van de leraar.”

Melroy, Klas 3
“Wat ik het fijnst vind is dat we niet de hele tijd theorie krijgen, maar vooral veel praktijk. We lopen ook veel stages zodat we dingen kunnen leren bij een bedrijf.”