13 maart 2020

Corona: actuele situatie 13 maart 2020

Beste ouder(s), verzorger(s),

Zoals we eerder al schreven gelden er vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Een belangrijke maatregel is dat iedereen in Nederland thuis moet blijven die klachten heeft van (neus)verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Ook is besloten dat alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland worden afgelast. Desondanks heeft de regering besloten dat de scholen open moeten blijven.

Onze scholen zijn verplicht om aan dit voorschrift te voldoen. Maar dat stelt onze scholen wel voor de nodige problemen omdat ook veel van onze docenten en medewerkers niet op school mogen zijn omdat ze klachten hebben. Vervangers zijn momenteel nauwelijks beschikbaar.

De docenten die wel op school zijn doen hun uiterste best om zoveel mogelijk lessen door te laten gaan. Maar helaas kunnen lang niet alle lessen doorgaan en zal er dus lesuitval zijn voor uw zoon/dochter. Ook zal het voorkomen dat uw zoon/dochter les krijgt van andere docenten. Dat kunnen ook docenten zijn die normaal gesproken dat vak niet geven. Dat is zeker niet ideaal want we weten dat juist voor onze leerlingen duidelijkheid en structuur op school belangrijk zijn.

Daarom beoordelen we de situatie van dag tot dag om vast te stellen wat nog verantwoord is om te doen. Uiteraard zullen wij u en onze leerlingen zo veel en zo snel mogelijk informeren over besluiten en veranderingen.

Schermafbeelding 2020-03-02 om 15.55.41