20 februari 2018

Lang leve de liefde award voor Pro College Nijmegen

Op 20 februari heeft de Nijmeegse wethouder Frings, tijdens een feestelijke bijeenkomst met alle leerlingen, de lang leve de liefde award uitgereikt aan Pro College Nijmegen. Met deze award zetten Soa Aids Nederland en Rutgers de vo- en mbo-scholen in het zonnetje die uitblinken in aandacht voor relaties, seksualiteit, seksuele diversiteit en seksuele weerbaarheid. Pro College Nijmegen heeft de landelijke award gewonnen in de categorie voortgezet onderwijs praktijkonderwijs.

Alle leerjaren organiseert Pro College Nijmegenl een themaweek ‘De Liefde’ waarin gebruik wordt gemaakt van het Lang Leve de Liefde lespakket. Ook in andere lessen is er aandacht voor het thema. ‘We zijn enthousiast over de nauwe samenwerking van het Pro College met de GGD, die trainingen voor docenten verzorgt, adviseert en de school informeert over het Gezonde School-beleid’ licht de jury toe in haar rapport.

“We doen al jarenlang bewust veel met het thema seksualiteit”, aldus directeur Paul Verbraak. “Het is belangrijk onze leerlingen hierover voor te lichten en bewustzijn te creëren, zeker omdat het om een redelijk kwetsbare en soms makkelijk beïnvloedbare doelgroep gaat. We willen leerlingen laten nadenken: hoe ga ik om met seksualiteit, wat is normaal gedrag, waar liggen mijn grenzen? Ook willen we bepaalde taboe-onderwerpen doorbreken en eventuele vooroordelen wegnemen. We hopen zo voldoende veiligheid op school te kunnen creëren, waardoor iedere leerling zichzelf durft te zijn.”

Pro College lang leve de liefde award