15 maart 2017

Presentatie Project Deel

Op 7 maart is onder grote belangstelling Project Deel gepresenteerd. Alle facetten van het levensecht leren zullen hierin samenkomen. Er komt een sfeervolle, multifunctionele ruimte met diverse leer-, en werkplekken. Iedereen kan er gezellig binnenlopen om koffie te drinken, hapjes te eten, te winkelen, leren of vergaderen.

Uitnodiging Project Deel - Pro College 7 maart 2017 Het nieuwe project bouwt voort op het succes van de tweedehands kledingwinkel PROfashion en restaurant PROef in Boxmeer. Vierde- en vijfdeklassers leren daar in de praktijk een breed scala aan vaardigheden: wassen, strijken, prijzen bepalen, het opstellen van de advertenties, reageren op mails van belangstellenden, het inpakken en op de post doen van bestellingen, maaltijden bereiden en serveren.

De opzet van Project Deel is breder. De bedoeling is dat er in Nijmegen een grote ruimte komt voor leer- en werkplekken. Alle praktijkvakken waarin we lesgeven zullen daar aan bod komen: koken en serveren, groen, metaalbewerking, houtbewerking, zorg en welzijn, schoonmaken en techniek.
Klanten kunnen er straks ambachtelijk gemaakte producten kopen (ook online), genieten van een grote variëteit aan koffie en thee en lekkere hapjes. Ook kan er vergaderruimte worden gehuurd en van catering worden voorzien.

Kwaliteit staat daarbij voorop. Er worden bijvoorbeeld ook tweedehandsproducten gekocht, maar die zijn dan wel opgeknapt tot smaakvol vintage design. Hapjes en drankjes worden met zorg bereid, waarbij duurzame ingrediënten worden gebruikt, afkomstig van lokale leveranciers en bedrijven.
Het wordt een sfeervol ingericht gebouw, zoals deze videopresentatie laat zien.

Project Deel is een initiatief van drie docenten: Anis Mansouri, Dicky Kapel en Nathalie Veenbrink. Het wordt van harte ondersteund door het MT van Pro College, maar het is de bedoeling dat het een zelfstandig bedrijf wordt. Het wordt ook niet gehuisvest in onze school aan de Dennenstraat, er wordt gezocht naar een geschikte ruimte in de periferie van Nijmegen.

Volg Project Deel op Facebook en Instagram.

Uitnodiging Project Deel - Pro College 7 maart 2017